Anaf, Fisc, Blejnar


Ole, ole Blejnar nu mai e! Asta asa ca sa incep in stil fotbalistic. Ceea ce era stiut / nestiut / banuit / nebanuit s-a intamplat. D-ul Blejnar a fost demis de la conducerea ANAF pentru nerealizarea targhetului impus de MRU, 2 luni, 2 mld. euro din evaziune fiscala. Ca de obicei in Romania, la inceput nu s-a pus problema oficial ce se intampla daca nu se atinge targhetul, dar la final se vede masura, asta poate pentru ca acum 2 luni nu se stia exact ce anume se va intampla. Poate MRU nu era chiar sigur de pozitia lui? A plusat si... a castigat, si drept urmare acum merge mai departe. Insa ce e specific tot oficialilor romani, la inceput numai mandria si lauda, "facem / dregem", iar acum d-ul Blejnar vine si spune ca targhetul a fost unul "nerealist". Pai de ce nu ati spus asta d-le Blejnar acum 2 luni? De ce nu ati avut curajul sau taria sa veniti la microfoane si sa spuneti ca nu se poate? V-a fost frica sau vi s-a impus tacerea (ceea ce sincer nu prea cred)? De ce oare nu a spus d-ul Blejnar de la inceput ca nu poate, ca nu are cum? Ca doar nu era un capat de tara. Nu e ceva anormal sa spui ca nu poti sa-ti asumi un targhet care sti ca nu-l poti face numai ca sa-i faci sefului pe plac. 





Nu cred ca plangea nimeni si mai ales nu cred ca cineva il putea invinovatii! Oricum, era destul de clar ca nu se putea realiza asa ceva, pentru ca nu poti dupa ani de zile dupa ce ti-ai asternut intr-un fel apele sa vi si sa faci furtuna intr-o zi si sa te astepti si sa fie bine. Era clar ca se ajungea la nerealizarea targhetului si ca ceva trebuiea sa se intample (sa cada cineva, mai exact spus). Sa speram ca noul venit va reusi sa faca ceva. Am inteles ca si noul sef ANAF are targhet 2 miliarde de euro in 2 luni (pe langa altele). Sa-l vedem la treaba. Ce nu am vazut insa este: cat a reusit d-ul Blejnar sa adune. Cat din cele 2 miliarde? Doar asa de curios, ca am inteles ca nu le-a adunat si asta era clar de la inceput ca nu o sa reuseasca. Oricum d-ul Blejnar acum merge la un scaun poate mai confortabil, mai caldut si poate mai linistit: coordonator activitate departament de control al marilor averi. Va dati seama cine ii va verifica pe bogatii Romaniei? E posibil asa ceva! Normal... Sa vedeti acum bani negri scosi la iveala din averile celor bogati. Pregatitiva sa o duceti mai bine in Romania, vor fi scosi banii ilegali la iveala. Dar totusi, cati bani a adunat d-ul Blejnar in plus in aceste 2 luni?

Turism si Atractii in Cluj


Orasul Cluj a devenit in ultimii ani nu numai o atractie turistica pentru straini dar si un punct important al economiei romanesti. Nu de putine ori auzim oameni de afaceri ca trebuie sa plece pentru cateva zile la Cluj in interes de afaceri. Pentru ca timpul este important, oamenii de afaceri aleg sa se deplaseze cu avionul in frumosul oras. De aceea atunci cand ajung acolo se intereseaza de firmele de rent a car din Cluj pentru a putea dispune de o deplasare mult mai usoara la toate intalnirile pe care le-au planificat pentru cele cateva zile. Deoarece cererea pentru inchiriat masini a crescut si firmele de inchirieri auto Cluj s-au dezvoltat si pot oferi clientilor lor o gama variata, de la masini modeste pana la masini de lux. Poate turismul de afaceri este mai mult bagat in seama in aceasta perioada de criza economica, si pentru ca, pentru afacerea ta, nu trebuie sa te mai uiti doar la cativa metri distanta.
Poti sa iti gasesti parteneri oriunde, atat in tara cat si in afara ei. Ca simplu turist, in Cluj se pot vizita multe obiective culturale deosebite. Iata cateva exemple: Primaria Veche, Muzeul de Arta, Gradina Botanica, Casa Matei Corvin, Universitatea Babes Bolyai, Bastionul, turnul Croitorilor, Teatrul National, Palatul Szeky, Cetatuia, Parohia Romano-Catolica, Palatul Emke sau Palatul Justitiei. Muzeul de Arta, Familia Banffy era singura familie aristocrata din Ardeal pana in secolul XVIII. Palatul lor din Cluj actualul Muzeu de arta a fost construit intre anii 1774 si 1775. Edificiul realizat de arhitectul sibian Johann Eberhardt Blaumann are doua nivele si o fatada frumos decorata. Incepand cu 1951, palatul adaposteste Muzeul National de Arta Cluj-Napoca cu un valoros patrimoniu de pictura, grafica si arta decorativa. Astfel in anul 1997 a fost nominalizat la premiul EMYA pentru muzeul european.